Sziget fesztivál
A Sziget Fesztivál Színházi- és Táncsátor programjának támogatása

Miközben világsztárok nyomulnak a nagyszínpadokon, a Szigeten nincsen olyan program, amire ne lenne közönség. Aki még nem látta a zsúfolt nézőterű előadásokat a Szigeten, az talán hitetlenkedve fogadja, hogy a színház és a tánc is nívós programmal áll elő, sőt kifejezetten a kísérletezőbb, meghökkentőbb produkciók dominálnak.

A Sziget története Gerendai Károly és Müller Péter Sziámi saját ötlete alapján, Szekfű Balázs segédletével az 1993-ban megrendezett Diáksziget fesztivállal kezdődött „Kell egy hét együttlét” szlogennel. Az esemény helyszínéül ezúttal is az Óbudai-szigetet szemlélték ki, mely azóta is otthont ad a rendezvénynek. 2012-ben Európa huszonöt legnagyobb fesztiválja közül a Sziget lett az első a Yourope (európai fesztiválszövetség) és a Virtual Festivals Europe által szervezett szavazáson a „nagyfesztiválok" versenyében. (forrás: Wikipedia)

Az ilyen nemzetközi multikulturális fesztiválok, mint a Sziget, megerősítik az embert abban a hitében, hogy a kortárs tánc tekintetében mi sem állunk olyan rosszul, nem vagyunk lemaradva sem eredetiségben, sem színvonalban, sem előadásmódban.

A legszínvonalasabb kortárs színház, tánc, opera és performansz művészet képviselői mellett bemutatkozási lehetőséget kapnak fiatal, tehetséges, pályakezdő alkotók is. A szervezők missziónak tekintik e fesztiválon a kortárs előadó-művészet megismertetését azokkal a fiatalokkal, akik év közben eddig nem látogattak ilyen jellegű előadásokat.

Dr. Feith Zoltán a Szigeten általánosan nyújtott anyagi segítséget a rendezvény Színházi- és Táncsátor programjához.