Liszt Ferenc Zeneakadémia
Shakuhachi képzés húsz egyetemi hallgató számára

Évszázadokon keresztül a shakuhachi sokkal inkább szolgált spirituális, mint zenei célokat. Azokat a darabokat, melyeket ma koncerteken meghallgathatunk, régen szerzetesek játszották - saját maguknak.
A shakuhachi játék olyan út volt, melyen keresztül a világot remélték tisztán megérteni s azzal eggyé válni. Ma hallgatva a shakuhachi repertoár klasszikus (japán kifejezéssel: honkyoku) darabjait, bennünket is megérinthet az azóta elsüllyedt lírai japán világ szomorú szépsége. 
 
Dr. Feith Zoltán Japánban, Kashima szenszeinél (szenszei= mester) való tanulmányai során találkozott először ezzel a hangszerrel. Innen indult a gondolat, hogy Magyarországon is ismertté kellene tenni a shakuhachit és kultúráját. Ennek érdekében megállapodást kötött a Zeneakadémiával egy programról, amely a shakuhachi  népszerűsítését tűzte ki célul, egy képzés keretében. Első lépésként tanárt kellett keresni ehhez a nemes feladathoz: a választás Laurie Kaszás Sogawa művésznőre esett, aki Zoltán kérésére Magyarországra érkezett.  
A képzéskeretében a Zeneakadémia könyvtárát a felszerelték azokkal az eszközökkel, amelyekre szükség volt: könyvek, kották, technikai eszközök, valamint 20 db gyakorló hangszer (bővebben: a Liszt Ferenc Zeneakadémia menüpont alatt).
 
A tanulmányi projektet két shakuhachi koncert-kampány vezette be, amelynek célja az volt, hogy a magyar érdeklődők is megismerjék ezt a hangszert.  A  Zeneakadémiai nagykoncerten  Sogawa  művésznő és férje,  valamint Kovács Lóránt akadémiai tanár is fellépett.
 
A shakuhachi képzésre a Zeneakadémiára húsz hallgató jelentkezett, elsősorban fuvolaszakosok.  

A projekt keretében Feith Zoltán alapítványa 1000 darab shakuhachi lemezt adott ki, amelyen Sogawa művésznő adja elő repertoárját. Ezt a CD-t valamennyi zenei gyűjteménnyel rendelkező közkönyvtár térítésmentesen megkapta  (A cd-ről bővebben Laurie Kaszás Sogawa művésznőről készült menüpont alatt olvashatnak).
 
A projekt anyagi részét Feith Zoltán finanszírozta a  Japán Alapítvány erkölcsi támogatást adott, a Zeneakadémia a program alapját jelentő képzést és erkölcsi támogatást nyújtott